Keukenhof Tuin van Holland

raag naar de werkende windmolen en zie de bollen uit de grond springen en het zoete bloemenaroma dat je overal volgt.

Binnen de parken zijn siermeren en fonteinen, er zijn veel kunsttentoonstellingen die kunnen worden gekocht of ik neem aan dat ze allemaal een prijskaartje hebben. Ik verwacht dat je moet wachten tot de tuinen in mei sluiten.

Ik breng hier vele uren door met het maken van foto’s en schijn nooit genoeg geheugen te hebben om alle uitstekende afbeeldingen te bewaren. Naast de mooiste bloemen van Nederland en misschien wel van de hele wereld, is er een kinderpark en een kinderboerderij om van te genieten.

Keukenhof is heel gemakkelijk te bereiken, er zijn lokale bussen vanaf zowel Schipol Airport als Leiden naar het park en aangezien ik al een paar jaar in Nederland woon, kun je vertrouwen op het Nederlandse transportsysteem, het is erg goed in vergelijking met Engeland.

Verlaat het park niet zonder wat bollen te kopen om zelf te planten, ze zijn van uitstekende waarde, ze produceren misschien geen gouden standaardbloemen, maar degenen die we in de loop van de jaren hebben gekocht, hebben altijd een aantal zeer aangename krokussen en tulpen geproduceerd.

Ik vind de mensen en het personeel van Keukenhof erg vriendelijk informatief en kan dit aanbevelen als de beste dag in Europa. Als de zon schijnt en het park in bloei staat, is er geen plek zoals deze op aarde.