Keukenhof-tuinen verblinden met bollen en betonnen

waterfonteinen Volgens Eastman Kodak Co. zijn de bloemen en sierlijke betonnen waterfonteinen op Keukenhof in Nederland de tweede meest gefotografeerde plek ter wereld, na de Taj Mahal in Aga, India. De geschiedenis van Keukenhof is bijna net zo kleurrijk als de beroemde Nederlandse tuinen.

Keukenhof heeft een kleurrijke geschiedenis – net als de Nederlandse tuinen

Toen de kermis Jacoba van Beieren (1401-1436) niet bezig was met het plannen van haar volgende bruiloft, bracht de driemaal getrouwde gravin een groot deel van haar tijd door met rijden door de 70 hectare van het landgoed op jacht naar herten en ander koninklijk wild. Een groot deel van het terrein was ook gewijd aan het verbouwen van groenten en kruiden om het grote en hongerige hof van de gravin van Beieren te voeden. (De naam Keukenhof betekent in het Nederlands “moestuin”). Er waren in haar tijd geen formele tuinen met betonnen fonteinen.

Van haar paleis is nu weinig meer over dan een paar bakstenen muren. De gravin zou het moeilijk hebben om een ​​takje salie te vinden om haar hertenstoofpotje op smaak te brengen in de tuin die hier vandaag bestaat. De tuinen omvatten tegenwoordig kilometerslange bloembedden, muurfonteinen en betonnen waterfonteinen.

Bollen en betonnen waterfonteinen zijn overal in de Nederlandse tuinen van Keukenhof

Tulpen hebben rapen vervangen en kruiden hebben plaatsgemaakt voor hyacinten, tot grote vreugde van de miljoen toeristen die hier elk voorjaar samenkomen naar wat ‘s werelds grootste bloementuin is geworden en de meest gefotografeerde betonnen waterfonteinen omdat ze worden omringd door oogverblindende kleuren.

Sinds 1949 gebruiken Nederlandse bollenkwekers dit park om te pronken met de pracht van de Nederlandse bollenindustrie. Elke herfst worden maar liefst 7 miljoen bollen geplant door zo’n 30 tuinders om een ​​adembenemende lenteshow te garanderen. Jaarlijks worden de oude bollen opgegraven en weggegooid. De betonnen waterfonteinen accentueren elk jaar de weergave van bollen.

Om een ​​constante kleur in dezelfde bedden te garanderen, worden bollen in lagen geplant: laatbloeiende tulpen worden het diepst geplant, daarboven tulpen in het middenseizoen, vervolgens hyacinten en ten slotte de vroegste bloemen, zoals krokussen.

Golven van schitterende, hoge cottage-tulpen en geurige Nederlandse hyacinten lopen over glooiende hellingen naar een meer waar witte zwanen over stilstaand water glijden. Betonnen fonteinen en kleine beekjes doorbreken de stilte met verfrissende waterspetters. Een bezoeker merkte op: “Als de hemel er niet zo uitziet als deze plek, ga ik verhuizen.”

In een ander gebied sieren formele rechthoekige bloembedden van tulpen en narcissen de schaduwrijke loopbruggen onder een tribune van torenhoge 150 jaar oude beuken.

De thema’s in Keukenhof verbonden met betonnen waterfonteinen

Er zijn ook thematuinen, waaronder Japanse, muziek-, historische en weidetuinen. Zo’n 30 sculpturen, kunstvoorwerpen en betonnen watertuinen die de gazons sieren. En wat zou een toeristische attractie in Nederland zijn zonder de kenmerkende windmolen? Er is zelfs een doolhof waar je de kinderen een paar minuten kunt verliezen.

Keukenhof beschikt ook over verschillende informele restaurants en overdekte exposities, waaronder een orchideeënpaviljoen. Pauwen slenteren over het terrein, terwijl zo’n 30 soorten wilde vogels nestelen tussen de duizenden bomen en struiken.

Keukenhof ligt 18 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam. Terwijl je in Amsterdam bent, moet je stoppen en de historische tuin bezoeken. U zult waarschijnlijk kunstenaars van over de hele wereld naast de betonnen watertuinen zien zitten terwijl u bezig bent met het schetsen van enkele van de antieke tulpen. Als het je eerste bezoek is, voel je dan gewaarschuwd dat de schoonheid van de plek je kan overweldigen. Het maakt sommige bezoekers bijna duizelig vanwege de ongelooflijke schoonheid in elke richting. Het is bijna te veel om in te zien.

Als ze er nog was, zou de gravin van Beieren haar hof misschien niet kunnen voeden vanuit de moestuin op de Keukenhof, maar ze zou gasten zeker kunnen verblinden met prachtige bloemstukken en betonnen waterfonteinen .